
כמה פעמים בשבוע אני מקדיש מספר שעות לנסיעה ברכבת. כבר כתבתי בעבר על רמת השירות הנמוכה ברכבת ישראל, והשירות לא רק שאיננו משתפר, רמתו אף הולכת ומידרדרת. לאחרונה, מבלי ליידע איש, אין יותר חיבור wifi בתחנות הרכבת ובקרונות. אחרי שניסיונות ההתחברות שלי כשלו שוב ושוב, פניתי לאחד ממנהלי התחנות לשאול לפשר הבעיה. הוא הבהיר לי נחרצות כי לרכבת ישראל אין כסף ולכן לא הייתה ברירה אלא להפסיק את החיבור החינמי לאינטרנט.
חיבור wifi ללא תשלום לרשת הגלובלית הוא תופעה נפוצה כבר שנים רבות. בתי מלון, בתי קפה, מוסדות תרבות, מוסדות חינוך, רובעים שונים בערים, מרכזי קניות, בנייני משרדים – וזו רק תחילתה של רשימה אין-סופית – מציעים לשוהים בסביבתם שירות wifi. התופעה הולכת ומתרחבת ונפוצה גם בישראל ואפילו בתחבורה הציבורית. זה שנים הרכבות והאוטובוסים שלנו מספקים את השירות.
בימינו אנשים רבים מבלים פרקי זמן לא מבוטלים בנסיעות בתחבורה הציבורית. חיבור לאינטרנט מאפשר לנצל את זמן הנסיעה לבידור, לסידורים או לעבודה, באדיבותה של הרשת. ברכבת סידור ההושבה והשולחן הקטן מאפשרים ממש לעבוד עם מחשב, והרי כיום באמצעות מחשב וחיבור לאינטרנט אפשר לעשות כמעט הכול.
החיבור לאינטרנט ברכבת ישראל מעולם לא היה ברמה גבוהה. מי שחווה את השירות המקביל בארצות מתקדמות, שלא לדבר של ארצות דוגמת יפן, סין, דרום קוריאה או סינגפור, מבין עד כמה הרכבת שלנו, פאר יצירתו של ישראל כ"ץ, הייתה נחותה גם בתחום זה. וכעת אפילו החיבור המקרטע ההוא כבר איננו אפשרי. אפילו השימוש ברשת הסלולר, לצורך שיחות טלפון או התחברות לאינטרנט, גרוע ברכבת ישראל. יש הרבה מאוד בעיות קליטה וניתוקים, למרות הקווים הקצרים ומהירות הנסיעה הנמוכה יחסית. אבל אפשרות זו לפחות לא חוסלה.
יכול מי מבין הקוראים לשאול מדוע בכלל יש צורך ב-wifi אם אפשר להתחבר לרשת דרך חיבור סלולרי. ההסבר מושתת על שילוב של לא מעט סיבות. המחשבים הניידים רובם ככולם מתחברים בקלות באמצעות ה-wifi, והחיבור איננו אפשרי באמצעות הרשת הסלולרית. כמו כן לחלק מהנוסעים ברכבת יש חבילות גלישה מוגבלות, מסיבות שונות. וההוכחה הטובה ביותר לנחיצותו של חיבור זה היא העובדה כי בארצות מתקדמות השירות כבר מוצע בכל פינה. אלמלא היה מדובר בשירות מבוקש שהלקוחות מקבלים בברכה, הרי ששירות חינם זה היה נכחד, ולא כן הדבר – הוא כאמור פורח ומתפתח. והנה אצלנו ברכבת הלאומית השירות הופסק, ואין פוצה פה. ללא ספק הישג ראשון של שר התחבורה בצלאל סמוטריץ'.
לו אני מנכ"ל חברת אוטובוסים בארץ, הייתי מורה מיד על ביטול שירות ה-wifi בכלי הרכב הציבוריים שלנו. מדוע להוציא כסף על שירות שניתן לציבור לקוחות שממילא שבוי בידי. במיוחד לאור התקדים בחברה הממשלתית המסיעה אותנו על מסילות הברזל.
כץ יהרוס את משרד החוץ
ובזכות היותו משועבד לשליט הוא מקווה שיקבל את ראשות הממשלה
איזה צחוק
לא ככה?
.
זוחלים
למה?
אבל בחלקים רבים של הדרך לא היה קשר קשר סתולרי. כלומר ניתוק תקשורת.
וואי וואיי