
ייתכן שהגיע הסוף למחלוקות המשפחתיות, לעיתים סכסוכים קשים שנמשכים שנים, בעניין מי ואיך יטפל בהורים כאשר הם אינם כשירים עוד לקבל החלטות עבור עצמם.
עד לתיקון חוק האפוטרופסות לפני כארבע שנים, כאשר אדם, או בעיקר הורה, הגיע למצב בריאותי שמנע ממנו לקבל החלטות, נתגלעו במשפחות רבות מחלוקות קשות מי מבני המשפחה ימונה כאפוטרופוס. תפקיד האפוטרופוס להיכנס לנעליו של האדם או ההורה ולקבל החלטות מהותיות בתחומים רבים: כלכלי, רפואי, בריאותי, אישי ועוד.
אם הילדים לא היו תמימי דעים לגבי ההחלטה מי מהם ימונה כאפוטרופוס, היה בית משפט ממנה אפוטרופוס מטעמו, וזה היה מקבל את ההחלטות במקום המשפחה, בתחומים השונים.
התיקון החשוב לחוק האפוטרופסות הוא מסמך משפטי מחייב, המאפשר לכל אדם בגיר (18), בעודו בריא וצלול, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד, אם יגיע למצב שבו לא יוכל לטפל בכך בעצמו. תיקון החוק מבטיח טיפול בכל תחום על פי רצונו של מייפה הכוח, מאפשר לו אוטונומיה לבחור מי יטפל בענייניו, ולקבוע את סדרי העדיפויות הרצויים לו. אפשר למנות אפוטרופוס אחד או יותר לכל אחד מהתחומים לעיל, או לכולם יחד.
כמי שנתקלה במסגרת עבודתה, ומחוצה לה, בוויכוחים משפחתיים רבים ומרים, עד כדי ניתוק הקשרים בין בני משפחה שונים, אני מעריכה מאוד את התיקון בחוק, ורואה בו חשיבות רבה הן למשפחות, הן למייפה הכוח והן למיופה הכוח.
השינוי המרכזי שהביא התיקון הוא האפשרות למתן ייפוי כוח מתמשך ומתן הנחיות של אדם, מה ייעשה ברכושו וכיצד יטופלו ענייניו האישיים, כולל הנחיות לטיפול רפואי בגופו – אם הוא לא יהיה כשיר לקבל החלטות אלה בעצמו. הרעיון המרכזי בשינוי: שמירה על כבודו של אדם ומימוש רצונו, גם בשעה שלא יוכל עוד להביע אותו בעצמו.
תיקון החוק חוסך מריבות ובזבוז כסף רב, מייתר מינוי אפוטרופוס, שבמקרים רבים נעשה בכפייה ובאופן גורף; מאפשר שמירת עצמאות ואוטונומיה, ושמירה על כבוד האדם וחירותו.
חשוב לדעת שייפוי כוח מתמשך צריך להתבצע רק באמצעות עורך דין שעבר הכשרה והוסמך לכך.
רשימת עורכי הדין מתפרסמת באתר משרד המשפטים.
אני חושבת שאני אלך בכיוון הזה.
אני עשיתי זאת לפני יותר משנה משאבי עדיין היה מסוגל לחתום. כדאי להזדרז ,כל המתנה יכולה לפספס את הנושא החשוב הזה. ותודה לנעמי שמאירה נושאים החבויים בצל.
נעמי היקרה תמיד את מוצאת נושאים חשובים ביותר בטיפול בזולת.אשר אחרים לא חושבים ומועדים לנושאים כאלו.חשוב מאוד לכל המשפחה לתשוב ולטפל לפני שיהיה מאוחר מאוד.חזק ואמץ
כל הכבוד על השינוי בחוק וכל הכבוד לך שאת מביא את המידע החשוב הזה
לידיעת הציבור
בהחלט מדובר בתיקון חוק חשוב מאין כמוהו, שעשה רק סדר במשפחות רבות, והפחית את הצורך בהתיידנויות משפטיות מיותרות, ויכוחים משפחתיים ובעיקר חוסך כסף רב בקיום ההליכים הקשורים בכך.
נושא חשוב, יכול למנוע הרבה מחלוקות… הרבה בריאות לכל ישראל
רוב האנשים לא יודעים ול מבינים בנושא.
אבל לפי דעתי זה מצב שהיה אפשרי גם בעבר
נושא רגיש ואנשים לכן נמנעים לעסוק בו מבעוד מועד. אלא שכאשר נזקקים לזה כבר קשה להמנע מבעיות ומריבות אם יש כאלה, שאפשר היה להמנע מהם.
בטוח שלא היינו שומעים על זה בעתונות או הטלויזיה
זקוקים לאפוטרופוס.
שמעתי מחברה קרובה איזה פיצוץ משפחתי קרה אצלהם בהקשר לטיפול ולאחריות על האמא הקשישה שאיננה מתפקדת, אני מבינה את הקריטיות של הנושא. לפני זה מעולם לא חשבתי עליו.
בחיי היום יום של הנושאים המשפטיים שקשורים בסופו של דבר לכולנו.
לאנשים מבוגרים שיתעדכנו בכל הנוגע להם מבחינת החוק, והבנקים, והצוואות, ומשרדי הממשלה. רובם לא יודעים כלום.