
גם מתנגדי נתניהו החריפים ביותר לא יכולים להתעלם מכך שהקדנציה האחרונה האדירה את מעמדו, בוודאי בקרב בוחריו הרבים. הוא מנהיג מכוון מטרה (כמעט תמיד לא ראויה) והוא מוקף בחבר מרעים שלא מתביישים להטיף מוסר ליאיר לפיד על הלשנה.
דברי הסנגוריה של נתניהו על עצמו אחרי פרסום ההמלצות היו מדהימים. הוא אפילו לא ניסה לקעקע את תוכנן, אלא רק להוקיע את החוקרים ואת המשטרה כגוף מגמתי. רוצה לומר משטרת ישראל שנלחמת נגד עבריינות נתקלת בראש ממשלה שפועל לפי אותם קודים.
בנימין נתניהו קִיים ומקיים חצר ביזנטית. רעייתו והוא בטוחים שהם מורמים מעם וכי בכוחם לעשות כל מעשה, וכשמוכיחים אותם על כך תמיד התשובה מוכנה: "יריבינו מהשמאל חותרים להורידנו בכל דרך". זו תשובה סטנדרטית שגם קולעת ללבבות רבים, שהרי כך נתניהו מרחיק עדותו בעזרת יריבים הזויים. כך עשה הסנטור מקארתי בשנות "ציד המכשפות" בארצות הברית, כך עשה ניקסון בימי ווטרגייט וכך עושה דונלד טראמפ בכל יום.
אתרע מזלו של נתניהו ומולו הוא מצא את רוני אלשיך. לו היה המפכ"ל חילוני ואיש משטרה רגיל כבר היו מוצאים ראיות שכלתו הפגינה בשדרות רוטשילד, והוא היה מסומן כאויב המשטר. אודה שעם מינויו של אלשיך פקפקתי ביושרתו. בא מפכ"ל שראש הממשלה מעתיר עליו כל שבח אפשרי, וזהו כמעט רמז שאלשיך ייטיב עמו ויפסיק את מלחמת ההתשה של המשטרה. אבל אלשיך עבד אחרת. הוא נתן אמון בחוקרים וגיבה אותם, צלל לעומקן של הראיות ושוכנע.
עליו לא יכול אמסלם לשפוך את האשפה ששמורה ליאיר לפיד. יש לו כל קווי המתאר של מגן נתניהו: דתי, מתנחל, בעל דיוקן פוליטי דומה לאנשי הבית היהודי. אבל נותרה לו "בעיה" אחת. הוא פשוט אדם הגון שעמד בפני מערכת נכלולית ואגרסיבית.
אינני סבור שחובה על נתניהו להתפטר. ייתכן שאדם הגון היה מכריז על נבצרות, אבל אין ציפיות כאלה מראש ממשלתנו. הרעה שממית עלינו הליכוד היא הפיכת פרשה משפטית לפרשה פוליטית. את זה לא עשו תומכי אולמרט (לא מדובר על כמה מקורבים) ואפילו לא תומכי שרון בנושא האי היווני. בוודאי היו להם ציפיות, אבל הם לא הצליחו לשוות לאישומים ריח פוליטי.
אבל נתניהו הוא בשר ודם עם טענות להגמוניה רעיונית ופוליטית של דרכו. לשיטתו יש להדוף כל התקפה ולהפוך כל מתנגד למסומן. כך מני נפתלי, שכבר חיפשו בכל ציציותיו רק משום שחשף חלקים מהאמת על שרה נתניהו. כזו תהיה מנת חלקם של כל העדים, ובראשם יאיר לפיד.
לפיד איננו גיבור חלומותיי. אבל ברור שהוא נקרה לעדותו שלא בטובתו. הוא מתמודד בעל סיכוי מול נתניהו ואין לו כל אינטרס לריב אתו במישור הפלילי. אני מאמין לכל מילה שיאמר. הוא חף מאינטרסים במישור הפלילי. לא ברור שעדותו תגביר את כוחו האלקטורלי. יאיר לפיד הוא נציג העובדות החדשות שאלשיך רמז עליהן בתכנית "עובדה", והן באמת לא התפרסמו אלא עם המלצות המשטרה.
אילנה דיין היא הסמל הישראלי ליושרה תקשורתית. לעיתים מעדה בתחקירים בודדים, אבל עבורי היא הסמל לאמינות, לאומץ לב וליושרה. כאשר הקריאה את תגובת נתניהו לתחקורה – "שמאלנית ידועה", הוא האשים אותה – הבהירה לעין כול למה מסוגל להגיע ראש ממשלה רדוף פחדים ואשמות.
אם היה משהו לא טוב היה צריך לדווח עליו מיד כשקרה או לפחות להתפטר
ברעם מדויק כמו תמיד אלשייך ואילנה דיין הם אנשים ישרים בהוויתם.
על פי מרכז הליכוד
כל מי שנגד ביבי הוא עוכר ישראל
הפעם ספק אם הקריאה הזו תמשיך להדהד…
צריך מנהיג שיהיה ראוי להיתמודד מול נתניהו,יש כאילה הרבה אבל הם פוחדים, ולכן חייבים "נביא"שילך לחפש את "שאול" וימליך אותו,אדם ערכי ישר שבאמת רק העם והארץ חשובים לו ויתן לכולנו דוגמא אישית,מן בן גוריון כזה.
בכל מה שאמרת על ביבי
אוי לבושה
מאמר נכון עד כאב.
לפיד היה צריך לפסול עצמו מלעסוק בעניני מילצ׳ן.
עכשיו כשהוא נכנס לקו האש של נתניהו הוא יצא משם חבול ופצוע.
רואה שגם אצלו משהו השתנה הבטחון נסדק דאגות בראשו
כבר באמת נמחק מפניו
ככל שיעמיקו לחפור כך ימצאו יותר חלקות נגועות בסביבתו של ראש הממשלה שצריך להוביל אותנו במים סוערים
כל יום חשיפות חדשות, כל יום עובדות מהממות. זאת היא ארץ החזון שלנו?
מה יהיה?
הן גם משמחות. אולי העידן הגרוע שנפל עלינו בעשרים השנים האחרונות נגמר.
הם ממשיכים עם הביטחון העצמי שמוביל את כולנו לדרך לא טובה. ותנסה להגיד להם מילה של ביקורת.
זה הרי קצת מסובך בשבילכם
ככל שיש יותר עדויות והוכחות סימן שלא יהיה כלום, כי אם נזקקים להוכחות סימן שלא היה ולא יהיה כלום.
הבנתם?
גם אני לא!
אלא שאוהדיו הרבים חושבים שהוא אלוהים
נתניהו רק עולה ופורח ומשתלט על כל מה שעומד בדרכו
חד וחלק